فراخوانی ...

انجمن ایرانی تاریخ
ذائقه ایرانی به مناسبت روز جهانی غذا نسخه چاپی RSS
  • ذائقه ایرانی به مناسبت روز جهانی غذا ذائقه ایرانی به مناسبت روز جهانی غذا
    شنبه 5 آبان 1397 ساعت 16:21

    گزارش فعالیت شعب انجمن ایرانی تاریخ (استان اصفهان )

    این نشست با حضور دانشجویان و پژوهشگران در روز جهانی غذا در تالار سازمان اسناد استان اصفهان برگزار شد.

    در این نشست ابتدا  مستند "ذائقه ایرانی" که درباره 51 غذای برتر ایرانی بود پخش شد. در ادامه پژوهشگران به نقد و بررسی این مستند غذایی پرداختند.دکتر مسعود کثیری درباره نقش سیب زمینی صحبت کردند. سیب زمینی در دوره قاجار  به ایران راه پیدا کرد.در واقع سیب زمینی در بسیاری از قحطی ها و بیماری ها به نجات انسان کمک کرد و مکمل غذایی ایرانیان در دوره قاجار شد.به طوری که در بسیاری از غذاهای دوره قاجار استفاده می شد. متین سادات اصلاحی پژوهشگر خوراک های دوره قاجار درباره نقش زنان در طبخ غذا صحبت کردند. زنان در دوره قاجار اولین بار به نگارش دستور اشپزی پرداختند و کتب بسیاری را درباره چگونگی طبخ انواع غذاها نوشتند. این امر در دوره قاجار چنان با اهمیت بود که دست پخت دختران به عنوان ملاک انتخاب همسر قرار گرفت و برای سرجهازی دختران کتاب اشپزی و دیگ از سوی خانواده دختر به او داده می شد. بحث بعدی توسط مهشید سادات اصلاحی پژوهشگر خوراک های دوره صفویه ارائه شد که درباره نقش ادویه در اشپزی ایرانی, ورود ادویه در ایران عصر صفوی و تحول ان در غذای ایرانی و همچنین به معرفی ادویه های دوره صفوی که امروزه از ان استفاده میشود صحبت شد. در واقع نوع ادویه و میزان استفاده از ان بستگی به ناحیه یا منطقه جغرافیایی دارد. چاشنی های غذاهای ایرانی یک نوع اعتدالی را دنبال می کنند نه ان قدر ترش هستند که نتوان ان را خورد و نه انقدر شیرین است که دل فرد را بزند. طعم و بو چاشنی اصلی غذاها هستند که کارکرد اجتماعی دارند. ذائقه امری اکتسابی است که از بدو تولد با ان بزرگ می شویم و ذائقه مان شکل می گیرد. در پایان نشست ناهار مفصلی به مناسبت روز جهانی غذا در کنار دوستان پژوهشگران و دانشجویان صرف شد.



    خبر
    شماره مطلب: 4999
    دفعات دیده شده: 70 | آخرین مشاهده: 1 روز پیش